Dressur

Biting
Valper biter! Alle valper biter.. og jeg vil faktisk at valpen skal bite. Det høres kanskje rart ut, men jeg blir mer engstelig om jeg har en valp som ikke biter.  Det er viktig at valpen lærer seg at mennesker, de tåler ingenting.. Denne prosessen startet allerede i valpekassen, når de lekte med hverandre. Men, de er ikke ferdig utlært når de kommer til oss, så vi må fortsette treningen valpesøsken og mor påbegynte.
Det som ofte skjer når vi har en valp, er at valpen får litt oppmerksomhet når den biter. Den biter, og vi gjør ting.. vi sier nei osv. For valpen er dette bare oppmerksomhet, og det blir bare enda kulere.  Og den vil kanskje bite enda mer, og enda hardere.. Det er best å igonrere den til den slapper av. Kilde

Våre 3 beste tips ­ når hunden er alene hjemme Hei! Så hyggelig du laster ned denne PDF`n. Det betyr at du er opptatt av hunden din, og at den skal ha det best mulig ­ og DET er vi glade for! Hunden din er et flokkdyr, og den vil aller helst være sammen med deg og familien hele døgnet. Men sånn fungerer jo ikke hverdagen for de aller fleste av oss. Vet du, jeg tror faktisk hunder har godt av å være hjemme alene en stund, så du trenger ikke nødvendigvis ha dårlig samvittighet. Hunden din trenger faktisk ganske mye søvn til å lade batteriene, mer enn oss. Ofte, når vi er hjemme er hunden med oss hele tiden. Når den først legger seg ned ligger den med et øye åpent og er på vakt ­ den minste lille bevegelse fra oss og hunden kommer etter oss. Så hunden din har faktisk godt av litt tid alene i tillegg til kvalititstid med deg og familien din. Du kom for å lese våre beste tips, og her er de! Tips 1 ­ overse hunden når du kommer tilbake Selv om det kanskje høres rart ut og er vanskelig å gjennomføre er dette faktisk viktig. Tenk deg små barn dagen før julaften ­ ikke lett å finne ro til å sove da? Det blir det samme for hunden din, hvis det er julaften hver gang du kommer hjem kommer hunden til å vente og vente ­ og slite med å finne ro. Prøv om du kan vente med å hilse på hunden til du har kommet inn, kledd av deg, satt inn matvarene osv. Tips 2 ­ Aktivisering i stedet for tur Ofte når hunden din er alene er det fra morgenen. På samme måte som deg har hunden sovet hele natten og er klar for ny dag samtidig som du står opp. En kort luftetur, og hunden din skal være alene resten av dagen. Hvis du i stedet kan aktivisere den litt, vil den få det bedre. Kanskje du kan kaste maten i hagen så den kan jobbe mens du spiser frokost? Kanskje du kan gjemme litt godbiter rundt i huset? Eller kanskje hunden din kan få frokosten i en tom brusflaske? Da vil den være litt mer tilfreds når den skal være alene hjemme. Tips 3 ­ Alene hjemme til ulike tider Hunder er ofte hjemme alene når vi er på jobb, ofte på dagen. Hunder er vanedyr, så med riktig trening blir dette raskt en god vane. Men å være alene hjemme fra morgenen er noe helt annet enn å være alene hjemme på kvelden. Gjør hunden din vant til å være alene hjemme til alle døgnets tider. Selv om du ikke pleier å la hunden være alene på kvelden, kan det plutselig hende du må dra fra den engang. Da er det greit den takler det også. Det var våre 3 beste tips for å la hunden være alene hjemme. Vi håper du hadde nytte av det, og at det kanskje fikk deg til å tenke litt ekstra. Takk for at du leste :) Knut Pedersen Familiehunden.no

Markering
Ofte markerer hunder på nye møbler med nye lukter, men også hvis hunden føler eierskap over gjenstandene. Hvis hunden er dominant og føler eierskap over deg personlig kan den tisse på dine ting, klær, sko osv.

Hvordan unngå markering inne:

  • Vær på vakt og reager NÅR hunden markerer, vær konsekvent i tilbakemeldingen, avgrens området hunden er i og ikke la den markere uten at du ser det. Noen uker senere vil du kunne se resultater.
  • Reager når du ser tegnene. Hvis hunden snuser eller begynner å gå i sirkel (på samme måte som den gjør når den markerer ellers), si ifra (noen legger steiner eller kronestykker i en flaske og rister den) så hunden blir forstyrret, men ikke skrem en nervøs hund eller en ung valp da det kan registreres som frykt. Gi klar beskjed, «Ikke tiss», så den forstår at du snakker om denne situasjonen, fremfor at du bare sier «nei» som den kanskje assosierer med noe annet.
  • Aldri bruk fysisk avstraffelse. Man skal bare få hundens oppmerksomhet og etablere maktposisjonen, ikke skade hunden. Dette vil ALDRI gjøre hunden mindre usikker og vil kun øke problemet.
  • Positiv forsterkning. Ros hunden når den markerer ute for å forsterke beskjeden om at markering ute er bra, markering inne er ikke bra.
  • Noen observerer at hvis man fester sølvpapir på møblene eller flatene hvor hunden markerer kan markeringen lage en bråkete lyd og urinen spretter tilbake på hunden. Dette er en alternativ løsning til andre mer ekstreme løsninger som støt-matter eller støt/lukt-bånd.
  • Flytt drikkeskålen til et vanlig markeringspunkt.
  • Rengjør ofte, få vekk lukten raskt. Hunder lukter hundre ganger bedre enn mennesker, så vær grundig. Unngå middel med ammoniakk da hundens urin faktisk inneholder ammoniakk og det kan gjøre at den vil markere mer.
Et vanlig problem er når hunden markerer eller urinerer når du ikke er hjemme. Hunder mer separasjonsangst/separasjonspanikk tisser av nervøsitet, ikke ut av sinne for at du dro.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar