Giftige planter for hunder


Liste over giftige planter:
http://www.kaninhopping.no/giftigeplanter.htmlBougainvillea er populær stueplante fra varme strøk, hvor dette blomstrende eviggrønne vintreet kan bli opptil 12 meter høyt. Hvis hunden din spiser bougainvillea, kontakt veterinær hjelp - dette anlegget er klassifisert som mildt giftig for hunder og barn.
Dette betyr at en hund kan eller ikke kan oppleve bivirkninger fra å spise bougainvillea. Den vanligste bivirkningen for hunden å spise bougainvillea er gastrointestinale symptomer inkludert kvalme, oppkast eller diaré. Ring en veterinær hvis hunden opplever negative effekter etter å ha spist noe av planta.
Vi har den i vinterhaven!

Tusenfryd:
Toksisitet : Giftig for hunder. Vi hadde den foran innganen.


Kilde: https://www.aspca.org/pet-care/animal-poison-control/17-poisonous-plants
Liljer
Alle liljer anses for å være meget giftig for katter. Mens det giftige komponent ennå ikke er blitt identifisert,er det klart at selv med inntak av meget små mengder av planta, kan alvorlig nyreskade bli resultatet.
Marihuana
Svelging av Cannabis sativa av kjæledyr kan resultere i depresjon av sentralnervesystemet og mangel påkoordinasjon, samt oppkast, diaré, sikling, økt hjertefrekvens og koma.
Sago Palme- Sago er ikke palmer, men medlemmer av en gammel plantefamilie som heter cycads
Alle deler av Sagopalma er giftige, men frøene eller "nøtter" inneholder den største mengden av toksin.
Inntak av bare én eller to frø kan føre til svært alvorlige effekter, som inkluderer oppkast, diaré, depresjon, kramper og leversvikt.
Tulip / Narcissus løkene
Løkene er de delene av tulipaner og påskeliljer som inneholder giftstoffer som kan forårsake intens gastrointestinal irritasjon, sikling, tap av appetitt, depresjon av sentralnervesystemet, kramper og hjertefeil.
Azalea / Rhododendron
Planter i Rhododendron familien inneholde stoffer som er kjent som grayantoxins, som kan fremkalle sikling, diaré, svakhet og depresjon i sentralnervesystemet hos dyr. Alvorlig azaleaforgiftning kan til slutt føre til koma og død pga kardiovaskulær kollaps.
Oleander
Alle deler av Nerium oleander anses å være giftig da de inneholder hjerteglykosider som har potensial til å forårsake alvorlige effekter-inkludert gastrointestinal veiene, unormal hjertefunksjon, hypotermi og død.
Castor Bean
Den giftige prinsipp i Ricinus communis er ricin, olja inneholder et meget giftig protein som kan gi kraftige magesmerter, sikling, oppkast, diaré, overdreven tørste, svakhet og tap av matlyst. Alvorlige tilfeller av forgiftning kan føre til dehydrering, muskelrykninger, skjelvinger, kramper, koma og død.
Cyclamen / alpefiol
Cylamenarter inneholder cyclamine, men den høyeste konsentrasjon av en giftig komponent som er i rotpartiet av anlegget. Hvis den blir spist, kan gifta gi betydelig gastrointestinal irritasjon, inkludert intens oppkast. Dødsfall har også blitt rapportert i noen tilfeller.
Kalanchoe/ Ildtopp
Denne planta inneholder komponenter som kan produsere gastrointestinal irritasjon, samt stoffer som er giftige for hjertet, og kan alvorlig påvirke hjerterytmen og hastighet. Vi har den i stua!
Barlind
Treet inneholder en giftig komponent som kalles taxine som går til sentralnervesystemet, forårsaker skjelving, mangel på koordinasjon, og pustevansker. Det kan også føre til betydelig gastrointestinal irritasjon og hjertesvikt, noe som kan føre til døden.
Amaryllis
Felles hageplanter populære rundt påske, Amaryllisarter inneholder giftstoffer som kan forårsake oppkast, depresjon, diaré, magesmerter, økt spyttsekresjon, anoreksi og rystelser.
Høst krokus/Vanlig krokus
Svelging av krokus kan resultere i oral irritasjon, blodig oppkast, diaré, sjokk, skader multi-organ og benmargssuppresjon hos kjæledyr.
Chrysanthemum
Disse populære blomstrene er en del av Compositae familien, som inneholder pyrethrins som kan gi gastrointestinale tarmproblemer, inkludert sikling, oppkast og diaré, hvis spist. I visse tilfeller depresjon og tapav koordinasjon kan også utvikle seg hvis nok av en hvilken som helst del av anlegget er fortært.
Norsk eføy
Alle typer, inneholder Hedera helix triterpenoid saponiner som hvis plantedeler svelges, kan resultere i oppkast, magesmerter, økt spyttsekresjon og diaré.
Fredslilje (AKA Mauna Loa fred Lily)
Spathiphyllum inneholder kalsium oksalat krystaller som kan forårsake oral irritasjon, overdreven sikling, oppkast, problemer med å svelge og intens svie og irritasjon i munn, lepper og tunge hos kjæledyr dersom deler svelges.
Pothos/Hvil i fred/Gullranke
Pothos (både Scindapsus og Epipremnum) tilhører Myrkonglefamilien familien. Hvis tygges eller svelges, kan denne populære stueplanta forårsake betydelig irritasjon mekanisk og hevelse i muntlige vev og andre deler av mage-tarmkanalen.
Schefflera / Paraplytre
Schefflera og Brassaia actinophylla inneholder kalsium oksalatkrystaller som kan forårsake oral irritasjon, overdreven sikling, oppkast, problemer med å svelge og intens svie og irritasjon i munn, lepper og tunge i dyr som får den i seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar